Øen Hjarnø

Hjarnø er en lille, idyllisk ø i Horsens fjord. Øen har cirka 110 fastboere, fordelt på 50 huse – og måler bare 3,2 km2. Hvad øen ikke har i areal, har den til gengæld i smuk natur og fantastisk hyggelig stemning. Rundt omkring på øen finder du mange spændende små stykker af historien, som absolut er et besøg værd.

Øens navn

Der er flere forskellige historier om hvordan øen har fået sit navn. De to mest populære handler om henholdsvis Kong Hjarne og nordisk mytologi.

Den første historie handler om manden Hjarne, der fik titlen Konge af en mand ved navn Frode Fredegod. Denne titel som konge var ikke over Danmark, men over et mindre område. Efter en bitter strid om kongemagten, søgte Hjarne tilflugt på en lille lukket ø. Her blev han frem til sin død, og derfor fik øen tilnavnet Hjarnø.  

Andre hælder mere til historien om at navnet udspringer af det oldnordiske ord ”Hjarni”. Ordet Hjarni betyder terrænforhøjning, og da Hjarnøs højeste punkt blot er 7 meter over havets overflade, er det nærliggende at tro at der er noget om snakken.

Sidst men ikke mindst, er der nogle der mener at navnet kommer sig af øens form. Fra luften ligner Hjarnø nemlig en hjerne.

Hjarnøs historie

Uanset hvordan øen har fået sit navn, er der ingen tvivl om at Hjarnø har været beboet i rigtig mange år. Rundt omkring på øen har man fundet værktøjer, der kan dateres helt tilbage til rensdyrjægere; mennesker der levede omkring 9500 år før vores tidsregning.

Desuden har man ved kysten fundet en del bearbejdede flintestykker, der kan dateres tilbage til Ertebøllekulturen (ca. 5300 til 3950 før Kristus). Der er mulighed for at du, under en gåtur langs stranden, vil støde på en flintøkse eller andre værktøjer.

Historisk er Hjarnø nok mest kendt for det store guldfund i 2018, et af Danmarks største gennem tiden. Du kan læse meget mere om fundet af guld lige her.

Turen til Hjarnø

Færgen ”Hjarnø” kan rumme op til 7 biler ad gangen, og sejler helt op til 41 gange i døgnet. Den sejler mellem havnebyen Snaptun og færgelejet her på øen. På grund af de mange afgange og den korte tid turen tager, vil du kunne høre øboerne omtale færgen som ”broen”.

En tur med bil og campingvogn koster omkring 200,- og det er vel og mærke for en returbillet.

Turen til øen tager cirka 5 minutter, og du kan læse mere om priserne på www.hjarnøfærgefart.dk.

Oplev Hjarnø

Rundt omkring på øen, er der mange forskellige spændende oplevelser. Der har tidligere været skole, smedje, mølle, sygeplejebolig og mejeri på øen, som alle den dag i dag har en ny og spændende funktion.

Ligesom Kostalden på campingpladsen, der efter renoveringen fungerer som festsal, er alle på øen gode til at bruge Hjarnøs historie og dens gamle bygninger til nye formål.

Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter, både på vores campingplads og rundt omkring på øen. Du kan også finde informationer om spisestederne på øen.

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at opleve naturen. Om du vil gøre det til fods, på cykel eller i golfvogn, er helt op til dig – vi hjælper dig gerne med vejledning og booking af ture.

Book dit ophold på Hjarnø i dag

Med andre ord; Hjarnø er en guldgrube af oplevelser, der giver dig et pusterum fra hverdagen. Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive til os på info@hjarnoecamping.dk, eller ringe til os. Du kan se telefonens åbningstider i bunden af siden. 

Vi glæder os til at tage imod jer og vise jer alt hvad Hjarnø har at byde på.

 

Har du et spørgsmål?

Vi sidder altid klar til at besvare dine spørgsmål

Følg med på de sociale medier